Varautumisty?ryhm?n tiedote 27.5.

Varautumistyöryhmä tiivisti kevään tapahtumia

 

Tänään kokoontunut  Kannuksen kaupungin varautumistyöryhmä jää kesätauolle, mikäli mitään hälyyttävää ei tapahdu. Tilanne koronan suhteen on koko Keski-Pohjanmaan alueella tällä hetkellä rauhallinen ja niin sen toivotaan jatkuvan. Kannuksen kaupungin varautumisryhmässä käytiin keskiviikkona läpi tilannetta ja todettiin yleisesti, että näistä poikkeusjärjestelyistä on tullut pikkuhiljaa normaalia. Käsien pesuun ja yleiseen hygieniaan kiinnitetään jatkuvasti huomiota kaikissa toimipisteissä.

Kouluilla valmistaudutaan kesälomille lähtöön ja tulevan viikonlopun osalta ohjeistetaan nuoria ja koteja siihen, että toukokuun loppuun saakka on voimassa 10 hengen kokoontumisrajoitteet. Kesän ajalle toivotaan, että lasten ja nuorten osalta huomiota kiinnitettäisiin myös kesäajan toimintaan.

Tapahtumien osalta on muistettava, että järjestäjät vastaavat järjestelyistä, AVI ei myönnä yksittäisiä lupia tapahtumien osalta. AVI ja THL on antanut yleisiä ohjeita järjestäjille ja heidän vastuullaan on osallistujien turvallisuudesta huolehtiminen. 

Koronakevät on vaatinut kaupungin organisaation kaikilta osa-alueilta uusien toimintatapojen käyttöönottoa, joustavuutta sekä stressinhallintaa. Varautumistyöryhmässä esitettiin ajatuksia siitä, että osa käyttöönotetuista käytänteistä jatkuu varmasti myös ns. normaalioloissa. 

Varautumistyöryhmä toivottaa kaikille kannuslaisille hyvää kesää. Virasto on suljettuna kesä- ja heinäkuun ajan, mutta työntekijät saa kiinni puhelimitse ja sähköpostitse, sekä tarvittaessa voidaan sopia tapaamisesta.