Varautumisryhm?n tiedote 25.5.

 

Vapaa-ajanpalveluja avataan asteittain

Vapaa-ajanpalveluja voidaan alkaa avaamaan hallitusti ja asteittain. Myös vapaa-ajanpalveluiden osalta huomio kiinnittyy turvallisuuteen ja varotoimenpiteitä suunnitellaan huolellisesti AVI:n ohjeistusten mukaan ennen toimintojen käynnistämistä.  

KitinVapari avataan  maanantaina 1.6. Hyvinvointipäällikön tekemän suunnitelman mukaan uimahallin ja kuntosalin lisäksi Kitinvapari järjestää uimakouluja sekä muuta ohjattua toimintaa. Heinäkuussa Kitinvaparilla on normaali kesäsulku. Aluehallintoviraston lisäksi toiminnassa noudatetaan sekä Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton antamia ohjeita. Myös käyttäjiä muistutetaan omasta vastuusta, pidetään turvavälit ja noudatetaan huolellista hygieniaa oman ja toisten turvallisuuden vuoksi.

Myös ulkotapahtumia voidaan alkaa suunnittelemaan. Kesä-heinäkuussa järjestetään Sofian lavalla kaksi musiikillista iltaa. Tapahtumien ja kulttuurin osalta varautumistyöryhmässä todettiin,  että  Sofian lava on ulkotila ja sinne on mahdollisuus järjestää väljyyttä. Aapan tuvan kahvila avataan näillä näkymin vasta heinäkuussa eikä kesä-heinäkuussa ei järjestetä suunniteltuja Iltatori -tapahtumia.  Aluehallintovirasto antaa määräykset kokoontumisrajoituksista kuukaudeksi kerrallaan, joten loppukesän osalta tilanne on vielä avoin.

 

Nuorten toimintaa tarjotaan kesä- ja elokuussa parina iltana viikossa. Vapaa-aikapalveluiden suunnitelmissa on mm. makkaranpaistoiltoja, ym. Nuorten etsivä- ja pajatoiminta jatkuu tänä vuonna koko kesän ilman taukoa. 

 

Yhteisten tilojen käyttö vapautuu. Monari on jälleen harrastajien käytössä kesäkuun alusta alkaen. Käyttäjiä muistutetaan jokaisen vastuusta hygienian ja tilojen turvallisuuden suhteen. Ryhmän maksimikoko kesäkuun alusta on 50 henkilöä. 

Ulkotiloissa voidaan järjestää maksimissaan 500 hengen tilaisuuksia, mutta niihin liittyy tarkennettuja ohjeita, joita löytyy mm. AVI:n sivuilta.

 

Etätyösuosituksen mukaan kaupunginvirasto pysyy suljettuna kesä- ja heinäkuun ajan. Pääosa kesälomista ajoittuu heinäkuuhun, jolloin on ns. kesäsulku. Kesäkuun ajan palvelut toimivat normaalisti ja työntekijöitä tavoittaa sähköisesti ja sovittaessa paikan päällä.

 

Koulujen kesälomat lähestyvät. Lähiopetukseen on palattu perusopetuksen osalta turvallisesti ja oppilaat ovat iloinneet kavereiden näkemisestä. Lukio jatkaa etäopetuksessa ja palaa koululle vain viimeisenä päivänä 30.5. Lisätietoja viimeisen viikon toiminnasta annetaan wilman kautta.

Henkilöstön osalta osa lomautuksista toteutuu, mutta osa on peruttu, koska toimintoja on pystytty palauttamaan monin osin lähes normaaliin. Kirjastossa ovet saadaan kunnolla auki yleisölle 1.6. alkaen, nyt kirjoja on pystynyt lainaamaan jo etälainauksena. Palvelulla on ollut runsas kysyntä.